Medialab

Det senaste från Medialab

Om Medialab

Vi erbjuder resurser för konstnärer, filmare, fotografer, podcastare och andra som genom medlemskap hos oss får tillgång till lokaler, handledning och digital teknik: videoredigering, colourgrading, ljudläggning och mix, podcast-produktion,  bild- och trycksaksproduktion, webbpublicering och mycket mer.

Vi livestreamar kulturevents med egen HD-teknik via Nätverkstans Bambuser-kanal. Vi genomför också egna digitala mediaprojekt, samarbetar gärna med andra kulturorganisationer samt bedriver konsultverksamhet.

Livestreaming

Vi utvecklar våra ambitioner att direktsända på webben med flerkamera och hög kvalitét från intressanta kulturarrangemang. Streaming ingår i vårt uppdrag i regionen och utgår från ett inkluderande perspektiv där digitaliseringen kan skapa möjligheter för fler att ta del av sceniska och publika händelser oavsett fysisk plats.

Har du något som du tycker skall streamas och vill veta mer? Skicka oss ett mail!

Bli medlem

Alla som arbetar med konst och kultur kan bli medlem och få möjligheten att:

  • boka och använda våra arbetsstationer, konferensrum, printers, videostudios och övrig utrustning – dygnet runt, året runt och veckans alla dagar!
  • få en kostnadsfri introduktion till vår arbetsmiljö och utrustning
  • få hjälp med problemlösning av vår duktiga personal när du arbetar i våra lokaler på kontorstid
  • få viss handledning
  • boka och använda våra lokaler
  • få en egen passer-peg och behörighet att arbeta i våra lokaler

Pris

Privatperson: 625 kr per år, student: 240 kr per år.

Användarvillkor

Läs detta dokument ordentlig innan du besöker och använder dessa tjänster som erbjuds på denna hemsida. Du binds att godkänna dessa avtal och regler. Om du inte vill binda dig till nedan listade avtal så får du inte använda och bruka de tjänster som finns på denna hemsida.

www.medialabswest.se har rätt att ändra detta avtal vid önskat tillfälle utan att informera besökaren varpå det är viktigt att läsa avtalet löpande. www.medialabswest.se ägs av Nätverkstan Kultur i Väst AB org nr 556500-8009

För registrering

Besök Leif Eriksson på Nätverkstan Medialab på torsdagar under klockan 13:00–15:30. Maila innan du kommer så vi kan komma överens om datum och tid: leif.eriksson@natverkstan.net.

Du behöver också maila in dina uppgifter innan du kommer. Det vill säga: namn, adress, mobilnummer, personnummer och eventuell organisation, institution eller företag.

Vi finns i Lagerhuset snett bakom biografen Draken och Folkets Hus, i det stora gula fristående huset i riktning mot hamnen. Adressen är Heurlins plats 1B, och uppgången i huset är den närmast vattnet, vi finns på tredje våningen.

Medialab Login

Vi bygger just nu om Medialabs bokningssystem, men du kan fortfarande logga in i det gamla och göra dina bokningar precis som vanligt!

Nätverkstan är en oberoende aktör i kulturlivet med målet att vara ett av Sveriges främsta resurscentrum för småskalig publicistisk, konstnärlig och annan kulturell verksamhet.

Startad 1996 och ägs av tidskriften Ord & Bild, Tidskriftsverkstaden i Väst och studieförbundet Sensus.

Telefon:
Växel 031-743 99 00
Ledning 031-743 99 26
Ekonomitjänst 031-743 99 05
Redovisning 031-743 99 25
Utbildning 031-743 99 08
Medialab 031-743 99 02

E-post:
info@natverkstan.net

Besöksadress:
Lagerhuset
Heurlins plats 1B
413 01 Göteborg

Postadress:
Nätverkstan
Box 311 20
400 32 Göteborg