Ledig tjänst på Kulturverkstan

Ett levande kulturliv är grunden för ett öppet samhälle. Vi på Kulturverkstan utgår från konstens och kulturens värden och perspektiv när vi utbildar internationella kulturprojektledare. Kulturverkstan är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning i internationell kulturprojektledning som verkligen leder till jobb. Sedan 1999 har vi utbildat mer än 400 studerande som idag verkar lokalt, nationellt och internationellt. De jobbar som konstnärer, byråkrater, företagare, producenter och aktivister.

Vi behöver nu hitta en ny medarbetare som vill arbeta tillsammans med oss och våra studerande. Tjänsten är en tillsvidaretjänst som koordinator och omfattningen är 50%.

Rollen som koordinator innebär att ha det övergripande ansvaret för en studentgrupps resa genom Kulturverkstan. Det handlar om att vara den röda tråden, att planera och utveckla kurser, handleda, ha kontakt med praktikplatser och möjliggöra en öppen och lärande miljö. Det är ett spännande arbete i samarbete med kunniga kollegor och gästlärare och i nära dialog med dynamiska studerande med olika bakgrunder inom exempelvis musik, scenkonst, litteratur, akademi, politik.

För jobbet söker vi dig som
- har ett stort intresse för konst och kultur
- har stor erfarenhet av planering, administration och projektledning
- har pedagogisk erfarenhet och nyfikenhet
- tycker det är spännande att arbeta med grupp

Kulturverkstan drivs av Nätverkstan Kultur i Göteborg. Vid sidan av utbildningar erbjuder vi olika tjänster för tidskrifter, förlag, kultur- och miljöorganisationer, vi driver internationella kulturprojekt och utredningar samt tillhandahåller ett välutrustat Medialab för konstnärer. Vi är en oberoende aktör i kulturlivet med målet att vara ett av Sveriges främsta resurscentra för publicistisk, konstnärlig och annan kulturell verksamhet. Vi ägs av tidskriften Ord&Bild, Tidskriftsverkstaden i Väst och studieförbundet Sensus. Vi finns i Lagerhuset (mellan Järntorget och Göta älv), där många spännande kulturorganisationer huserar.

Vill du vara med och bidra till ett mer dynamiskt kulturliv genom att tillsammans med oss fortsätta att driva och utveckla Kulturverkstan?

Sista datum för ansökan är 30 november men vi kommer att starta processen och behandla ansökningar omgående.

Skriv kortfattat om varför du är intresserad av jobbet och vilka relevanta erfarenheter du har samt bifoga ett CV. Skriv gärna “koordinator” i ämnesraden.
Välkommen med din ansökan till:
rekrytering@natverkstan.net.
För frågor kontakta:
mikael.lofgren@natverkstan.net.

Vänliga hälsningar Kulturverkstan