Tidskriftsrevyn – En kulturtidskrift om kulturtidskrifter

Den 22 januari kom första numret av Tidskriftsrevyn som 8 gånger per år kommer att tipsa om sex stycken texter från de svenska kulturtidskriftsvärlden. En av dessa kommer bli utnämnd till månadens artikel.  Vi hoppas att Tidskriftsrevyn ska fungera som ett smakprov och en ögonöppnare. Vilka tidskrifter är mest läsvärda just nu? Vad skriver de om? Vad säger de om vår samtid?

Till Tidskriftsrevyn kommer det knytas en redaktion bestående av kvalificerade kulturjournalister. De ska göra ett självständigt urval av vad de anser bäst just nu. För att garantera bredd och mångfald kommer Tidskriftsrevyn ibland skrivas av en gästkritiker. Det viktigaste krav som ställs är en skarp penna och att skribenterna ifråga inte sitter i redaktionen eller styrelsen för en kulturtidskrift.

Vi bryr oss inte om er tidskrift är fysisk eller digital, handlar om politik eller litteratur, poesi eller prosa, är höger eller vänster. Vi bryr oss om tidskrifter och är på jakt efter det bästa. Vi vill gärna att ni tidskrifter hjälper oss med urvalet. Tipsa oss, föreslå texter och berätta om kommande nummer. Vår enda önskan till er är att ni lägger ut de texter som omnämns digitalt. Detta så att potentiella läsare kan få en ingång och vid senare tillfälle köpa er tidskrift. Detta är inget krav, men ett önskemål.

Vi kommer att sprida Tidskriftsrevyn via nyhetsbrev, pressmeddelande och sociala medier. Var oss gärna behjälpliga. Innan våren 2013 är slut vill vi vara ett viktigt forum, en eftertraktad topplista och ett självklart diskussionsämne bland de svenska kulturtidskrifterna.

Redaktion: Agnes Arpi & Sanna Schiller
Projektledare: Olav Fumarola Unsgaard

Kontakta oss på tidskriftsrevyn@natverkstan.net

Prenumerera på Tidskriftsrevyn!

Nr 2 av Tidskriftsrevyn kom den 5 mars!