Kulturklappen

Kulturklappen 2017

En kulturtidskrift räcker hela året. Kulturklappen stärker samtidigt det fria ordet, kulturen och samhället.

Ge bort ett gåvokort

Gåvokortet Kulturklappen kostar 250 kronor inkl. moms. Från och med 17 dec har vi inte längre möjlighet att skicka gåvokorten till dig med post, men du kan enkelt skriva ut dessa själv via länkar som skickas till dig i bekräftelsemailet. Mottagaren kan välja mellan en mängd tidskrifter. Dessa hittar du längre ned på sidan.

Kampanjen är nu stängd.

Till dig som fått ett gåvokort

Kampanjen Kulturklappen är nu stängd. Har du några frågor når du oss på kulturtidskrifter@natverkstan.net.

Arbetarhistoria

Arbetarhistoria vänder sig till den historieintresserade allmänheten och den akademiska forskningen. Tidskriften innehåller artiklar om arbetarrörelsens och arbetslivets historia, rapporterar om pågående forskning och presenterar nyutkommen litteratur och material ur samlingarna vid Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek.

Arbetarhistoria erbjuder 4 nr (2 dubbelnr)

Cora

I Cora skriver vi om kvinnor, konst och kultur. Om tidskriften har sagts: ”Cora har en seriös och klar blick på samtidskonsten, och lyckas genom en högklassig kulturjournalistik göra den lättillgänglig och angelägen för alla. Ett möte att längta efter.”

Cora erbjuder 4 nr + tygkasse

FLM

Sveriges ledande filmtidskrift sedan 2007. Med en vaksam blick på vad som händer i filmvärlden genom nyfikna essäer och reportage och fördjupande kulturjournalistik.

FLM erbjuder 4 nr

Hjärnstorm

Hjärnstorm är en oberoende konsttidskrift. De publicerar essäer och artiklar om aktuella trender och historiska ämnen inom områdena konst, litteratur och filosofi. Hjärnstorm innehåller också konstprojekt av svenska och internationella konstnärer, samt nyskriven prosa och poesi..

Hjärnstorm erbjuder 4 nr

Mana

Den antirasistiska kulturtidskriften Mana granskar och tar ställning, avslöjar och uppmanar. Mana granskar förtryck i alla dess former och bjuder på antirasistisk idédebatt. Tidskriften vill analysera och väcka debatt kring frågor som rör rasism och antirasism, social mobilisering, global fördelningspolitik, migration, asylpolitik och diskriminering – i Sverige och i resten av världen.

Mana erbjuder 5 nr

Parnass

Parnass lyfter fram författare från förr och nu, och speglar den nutida litteraturen i den äldre. Med artiklar, reportage, krönikor, recensioner, kalendarium med mera. Ges ut av De litterära sällskapen i Sverige sedan 1993.

Parnass erbjuder 4 nr

Skriva

Alakoski, Axelsson, Lapidus, Jackson, Guillou, Backman, Bannerhed … i Skriva får du inspiration och verktyg direkt från Sveriges främsta och populäraste aktiva författare. Dessutom insidertipsen som ökar dina chanser att bli utgiven. Som prenumerant välkomnas du också till skrivtävlingar, kurser och event.

Skriva erbjuder 3 nr

Balder

Balder blev Årets Kulturtidskrift 2020. Så här sa juryn: ”Den numera 45-åriga tidskriften uppmärksammar centrum i periferin, utan att skrika med. Den som läser Balder förstår att den rådande samhällsordningen inte är den enda tänkbara, att förvandling är möjligt.”

Balder erbjuder 4 nr

Expo

Tidskriften Expo granskar, bevakar och berättar om den organiserade rasismen och dess konsekvenser i Sverige och i världen. Här kan du läsa om de som hatar och de som drabbas, om organisationerna som växer och de som håller sig i skuggorna, om myter och om sanningar.

Expo erbjuder 3 nr

FokusKina

Tidskriften FokusKina utges av den ideella föreningen FokusKina och vänder sig till alla kinaintresserade. Den är politiskt, religiöst och ekonomiskt obunden och har till syfte att främja och sprida kunskap om Kina och kinesisk historia, kultur och samhällsliv i vid mening – dåtid och nutid – på ett fördjupande sätt.

FokusKina erbjuder 4 nr

KOKO

KOKO – världens bästa kompis är ett magasin för alla som är eller känner sig som 9-12 år. KOKO är en plats där barn får vara barn och där de serveras roliga tips, kreativa utmaningar och massor av läsning. KOKO vill att barnen alltid ska ha något att göra, uppmuntrar deras fantasier och drar sig inte för att utmana dem till att klättra upp i det där allra högsta trädet. Därifrån får man ju helt nya perspektiv. 

Koko erbjuder 2 nummer + 10% av pengen skänks till WWF

Medusa

Medusa är ett kvinnligt grekiskt monster, piggt och seglivat. Men det är också en tidskrift med samma egenskaper – närmare bestämt den enda populärvetenskapliga tidskriften på svenska om antiken. Den antika historien har många sidor – läs om några av dem i Medusa!

Medusa erbjuder 4 nr

Ponton

Ponton är en litteraturtidskrift för och av unga, dit alla mellan 14 och 21 år är välkomna att skicka texter eller bilder. Ponton är inte ”framtidens litteratur”, utan dagens. Ponton tycker inte att unga människor är ”lovande” eller ”blivande” eller att ungas skapande är ”ett löfte om kommande verk” – löftena är redan infriade och verken redan här. Ponton finns för att fler ska få läsa dem.

Ponton erbjuder 4 nr + antologin ”Jag vill göra något av det här”

Subaltern

Subaltern är en tvärkulturell tidskrift som publicerar såväl essäistik och artiklar som skönlitteratur och bildkonst. De huvudsakliga ämnesområdena är filosofi, litteratur och politik. Subaltern har en introducerande ambition och vill lyfta fram väsentliga tankeströmningar som annars negligeras i Sverige i övrigt.

Subaltern erbjuder 4 nr

BiS

BiS eller Bibliotek i Samhälle debatterar aktuella biblioteksfrågor, såväl internationella som nationella. Man skriver om framtidens bibliotek,  om det rättvisa och det digitala  biblioteket.

BiS erbjuder 4 nr + 4 tidigare utgåvor

Fauna och flora

I Fauna och Flora publiceras nyheter, aktuella reportage och populärvetenskapliga artiklar, men också internationella notiser, reseskildringar, recensioner och porträtt av männi­skor som är verksamma inom de områden som Fauna och Flora bevakar. Artiklarnas spännvidd varierar stort – från intresseväckande, lättsamma artiklar till mer vetenskapliga beskrivningar.

Fauna och flora erbjuder 4 nr

Galago

Galago ges ut sex gånger per år och innehåller serier från hela världen, satiriska texter, serier och reportage, samt diverse infall.

Galago erbjuder 6 nr

Kritiker

Kritiker är en litteraturtidskrift på de nordiska grannspråken danska, norska och svenska. I Kritiker är nordiskhet under ständig omprövning och litteraturen och kritiken utgör en dynamisk enhet. Tidskriftens värdegrund innefattar intersektionella, antirasistiska och HBTQI-perspektiv.

Kritiker erbjuder 4 nr

Ord&Bild

I 128 år har tidskriften Ord&Bild varit en röst i samtiden, en plats för konst- kultur- och samhällsdebatt, för såväl nyskriven svensk som nyöversatt utländsk prosa och poesi, för essäistik och gränsöverskridande skapande mellan ord och bild. Här uppdaterar du dig på aktuell debatt och hittar det du inte visste fanns.

Ord&Bild erbjuder 4 nr

Populär Poesi

Populär Poesi arbetar för att sprida poesi i alla dess former. Man arrangerar poesifester för dem som vill framträda, de arrangerar samtalskurser i poetik för dem som vill bilda sig och de har en grupp på Facebook där tusentals poeter fritt lägger ut sina alster. Och så gör man tidskriften Populär Poesi.

Populär Poesi erbjuder 4 nr

Teatertidningen

Teatertidningen är Sveriges största teatertidskrift håller dig underrättad om teatervärlden. I intervjuer, reportage och essäer tar man dig med till nyskapande uppsättningar och till intressanta möten med regissörer och skådespelare. I varje nummer bjuds också på en nyskriven svensk pjäs.

Teatertidningen erbjuder 6 nr

Bild & Bubbla

Bild & Bubbla är Sveriges äldsta och främsta tidskrift om tecknade serier och ges ut av Seriefrämjandet. Bild & Bubbla presenterar aktuella seriefenomen, historiska fördjupningar, intervjuer med välkända serieskapare och andra nyckel­figurer, recensioner av de senaste böckerna, och krönikor som allt som oftast är i serieform!

Bild & Bubbla erbjuder 2 nr (halvår)

Filter

Filter har gjort det till en dygd att gå över ån efter vatten. Magasinet ifrågasätter vedertagna »sanningar« och vänder på de extra stenarna för att hitta detaljer som ger nya perspektiv. Den inställningen har gjort att Filter flera gånger belönats med och nominerats till några av Sveriges tyngsta journalistiska utmärkelser, bland andra Stora journalistpriset, Guldspaden och Publicistklubbens stora pris.

Filter erbjuder 3 nr

Glänta

Fyra essäistiska utgåvor om året med olika teman sedan 1993. Årets kulturtidskrift 1999. Årets bästa tidskriftsnummer (enligt DN) 2018! Årets julklapp 2020?

Glänta erbjuder 3 nr

Lira

Nyfiken och vaken musikjournalistik i en global samtid med levande rötter. Lira är skandinaviens ledande tidskrift i skärningspunkten mellan jazz, folk- och rootsmusik. Med varje nummer följer en unik cd med smakprov ur den aktuella tidningen.

Lira erbjuder 4 nr

Ottar

Sveriges största sexualpolitiska tidskrift skildrar och fördjupar frågor om sexualitet och samhälle, i Sverige och världen. Från det personliga till det politiska tar Ottar sig an kärlek, sex, mänskliga rättigheter och politik. »Ambitiöst, stundtals svidande, spännande«, skrev Dagens Nyheter.

Ottar erbjuder 6 nr.

Sans

Sans är ett existentiellt magasin i upplysningens anda. Sans står rakryggad för ett rationellt förhållningssätt och analyserar, diskuterar och ifrågasätter kunskapsrelativism, faktaresistens och ”alternativa fakta”. Sans är en bred facktidskrift som befinner sig i gränslandet mellan filosofi, politik, kultur och vetenskap.

Sans erbjuder 4 nr

Törst

Törst är en illustrerad tidskrift om vin med fyra utgåvor per år. Varje nummer har ett tema som utgår från en plats, ett begrepp eller fenomen.
Nr 6 som handlar om portvin kom i december 2020.

Törst erbjuder 4 nr

Nätverkstan är en oberoende aktör i kulturlivet med målet att vara ett av Sveriges främsta resurscentrum för småskalig publicistisk, konstnärlig och annan kulturell verksamhet.

Startad 1996 och ägs av tidskriften Ord & Bild, Tidskriftsverkstaden i Väst och studieförbundet Sensus.

Telefon:
Växel 031-743 99 00
Ledning 031-743 99 26
Kulturtidskrifter 031-743 99 05
Redovisning 031-743 99 25
Utbildning 031-743 99 08
Medieverkstan 031-743 99 02

E-post:
info@natverkstan.net

Besöksadress:
Lagerhuset
Heurlins plats 1B
413 01 Göteborg

Postadress:
Nätverkstan
Box 311 20
400 32 Göteborg