“Kulturverkstan satte titeln på exakt det jag ville göra: jobba med kulturprojekt och evenemang av internationell karaktär.”

Efter Kulturverkstan får våra studerande en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som internationell kulturprojektledare. 80 procent får inom ett halvår arbete inom kultursektorn. Vi samlar berättelser om vad våra alumner gör efter examen.

Vad jobbar du med idag?

– Mitt nuvarande jobb är som projektledare och produktionsassistent åt ett danskompani som heter Don’t Hit Mama. Sedan undervisar jag även i dans – Dancehall, High Heels och Kizomba. Jag giggar som host/moderator på events och driver en egen podcast för dansare som heter Dance Specific TALKS.

Vad gjorde du innan Kulturverkstan?

– Jag var danslärare och hade mitt eget företag. Där frilansade jag frilansade med barn- och ungdomsworkshops i dans runt om på skolor i Göteborg samt i dansdidaktik på HSM. Innan Kulturverkstan hade jag precis gjort klart mitt universitetsutbildning, programmet Hälsopromotion med idrottsvetenskap.

Varför sökte du till Kulturverkstan?

– Efter min universitetsutbildning kände jag inte att jag fått några praktiska verktyg till arbetslivet. Jag trodde att jag skulle kunna jobba med dans inom hälsa men insåg snabbt att kultur egentligen var den sektorn jag tillhörde. Kulturverkstan satte titeln på det jag exakt ville göra: att jobba med kulturprojekt och evenemang av internationell karaktär.

Vad lärde du dig på Kulturverkstan som du använder dig av i ditt yrkesliv?

– Jag fick lära mig att organisera och få en struktur på en projektplan från början till slut. Sedan fick jag testa att jobba med events och projekt i verkliga livet. Det var så viktigt att få lära sig tackla problem som uppstår, jobba med riktiga kunder och få möta yrkesverksamma personer i undervisningen. Efter Kulturverkstan blev jag anställd som samordnare för en av Göteborgs kulturskolor och fick direkt jobba med verksamhetsutveckling. När jag fick chansen att få ett artistresidens där jag arbetade som projektledare för en internationell kulturfestival i Amsterdam var det bara att våga tro att jag hade det som krävdes på grund av min utbildning. Jag tror att jag med åren kommer att forma vem jag är som projektledare, men idag hoppar jag hela tiden in i nya utmaningar för att testa vingarna!

Nätverkstan är en oberoende aktör i kulturlivet med målet att vara ett av Sveriges främsta resurscentrum för småskalig publicistisk, konstnärlig och annan kulturell verksamhet.

Startad 1996 och ägs av tidskriften Ord & Bild, Tidskriftsverkstaden i Väst och studieförbundet Sensus.

Telefon:
Växel 031-743 99 00
Ledning 031-743 99 26
Kulturtidskrifter 031-743 99 05
Redovisning 031-743 99 25
Utbildning 031-780 08 37, 076-007 37 43 
Medieverkstan 031-743 99 02

E-post:
info@natverkstan.net

Besöksadress:
Lagerhuset
Heurlins plats 1B
413 01 Göteborg

Postadress:
Nätverkstan
Box 311 20
400 32 Göteborg