Några vänner tipsade mig om att söka Kulturverkstan. Det var helt rätt för mig och jag insåg att det är i konst- och kulturbranschen jag vill vara. Även om jag inte är konstnär så är jag definitivt en möjliggörare för konsten!

Efter Kulturverkstan får våra studerande en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som internationell kulturprojektledare. 80 procent får inom ett halvår arbete inom kultursektorn. Vi samlar berättelser om vad våra alumner gör efter examen.

Vad jobbar du med idag?

– Jag arbetar som producent på Big Wind, en av Göteborgs största fria teatergrupper. Jag fick jobb på Konstepidemin och därefter Big Wind efter min långa praktikperiod.  Jag driver också ett pensionat och kulturhus på landet tillsammans med min syster. 


Vad gjorde du innan Kulturverkstan?

– Jag pluggade teater på folkhögskola och drömde om att spela teater. Tillsammans med kompisar startade vi en teater. Då pluggade jag på universitet för att ha råd att jobba ideellt men tröttnade på det. Jag reste istället utomlands och tog massa olika ”överlevnadsjobb” och flyttade hit och dit i flera år. Jag kom tillbaka till Göteborg, fick barn och fast jobb i en inredningsbutik. Det passade mig väldigt bra just då, men efter några år kände jag att jag längtade tillbaka till kulturen och de människor som en möter där. 


Varför sökte du dig till Kulturverkstan?

– Några vänner tipsade mig om att söka Kulturverkstan. Jag behövde få vara kreativ igen! Det var ett av de bästa valen jag gjort. Det var helt rätt för mig och jag insåg att det är i den här branschen jag ska vara. Det är bara det att jag inte är konstnär… men jag är definitivt en möjliggörare för konsten!


Vad lärde du dig på Kulturverkstan som du använder dig av i ditt yrkesliv?

– Jag fick med mig en massa praktisk kunskap som direkt går att applicera i producentarbetet. Stukturer för projektledning var toppen. Men framförallt fick det mig att våga starta egna projekt. Jag vet hur jag ska göra för att hitta den information som jag behöver. Om jag har frågor har jag genom Kulturverkstan fått ett brett nätverk som jag vet att jag kan ”använda” mig av. Jag fick också med mig så otroligt mycket inspiration av olika personer som har drivit projekt av olika slag. Projekt där drivkraften är viljan, lusten till förändring samt konst och kultur av alla olika slag. Utan all denna inspiration hade jag aldrig vågat köpa ett hus från 1800-talet på landet i Östergötland och sätta i gång ett pensionat och kulturhus. Nu lever jag min dröm!!

Nätverkstan är en oberoende aktör i kulturlivet med målet att vara ett av Sveriges främsta resurscentrum för småskalig publicistisk, konstnärlig och annan kulturell verksamhet.

Startad 1996 och ägs av tidskriften Ord & Bild, Tidskriftsverkstaden i Väst och studieförbundet Sensus.

Telefon:
Växel 031-743 99 00
Ledning 031-743 99 26
Kulturtidskrifter 031-743 99 05
Redovisning 031-743 99 25
Utbildning 031-780 08 37, 076-007 37 43 
Medieverkstan 031-743 99 02

E-post:
info@natverkstan.net

Besöksadress:
Lagerhuset
Heurlins plats 1B
413 01 Göteborg

Postadress:
Nätverkstan
Box 311 20
400 32 Göteborg