Kulturtidskriftsmontern på Bokmässan

Här hittar du programmet för Nätverkstans kulturtidskriftsmonter (B01:42) på Bokmässan. Vi finns på plats med ett hundratal kulturtidskrifter till försäljning och ett monsterprogram. Dessutom arrangerar vi en samtalsscen ihop med Aftonbladet Kultur (B07:40).

Program för kulturtidskriftsmontern 28 september – 1 oktober 2023

Torsdag 28 september

14.00-15.00

Mingel med tidskriften Respons

Respons återuppstår i digitalt format i höst! Redaktionen kommer finnas på plats för att mingla med läsare. 

Om Respons: I en tid när det finns en stark drivkraft för akademiker att främst publicera sig på engelska i specialtidskrifter har Re­spons som uttalad ambition att värna svenskan som språk för kvalificerad kunskapsbildning inom humaniora och samhällsvetenskap. 

15.00–16.30

American Trails chefredaktör kommer till vår monter

American Trails chefredaktör Jonas Larsson finns på plats med deras nya nummer, tema cowboys, för att träffa sina läsare.

American Trails är ett magasin och onlinecommunity om americana, människor och platser i Nordamerika och världen. 

Fredag 29 september

10.30-11.30

Skapa musik med iMAGO och ShareMusic

Tillsammans med iMAGO och ShareMusic får besökare testa att skapa musik med tekniskt tillgängliga verktyg. 

Om iMAGO: Magasinet iMAGO breddar perspek­tivet på kultur! Vi uppmärksammar kultur och röster som inte har en naturlig plats i samhällets kulturliv, med spännande artiklar, intressan­ta porträtt, dikter, recensioner och mycket mer. 

11.30-13.00

Träffa tidskriften KLASS redaktion

KLASS redaktion kommer mingla i montern och har med sig sitt senaste nummer, som innehåller en intervju med Marit Kapla, för att träffa läsare. 

Om KLASS: KLASS lyfter fram litteratur och texter som speglar vårt samhälle ur ett klassperspektiv. Tidskriften förenar den unika traditionen av arbetarlittera­tur med moderna tendenser och ges ut av Föreningen Arbetarskrivare. 

13.00-13.30

Divans redaktion kommer till vår monter

John Swedenmark och Agnes Mesterton från Divan minglar med läsare och har med sig senaste numret av tidskriften.

Om Divan: Divan är en tidskrift för kultur och psykoanalys med en psykoanalytisk eller psykoanalytiskt inspirerad grund­hållning. Varje nummer rymmer en diskuterande presentation av minst ett konstnärskap och dess specifika visualitet.

16.00-17.00

Release för Plattform

Release för Plattform nummer 4 som har tema gemensamhet och Peder Stenberg från Deportees som gästredaktör. Vi äter prinsesstårta och firar releasen!

Om Plattform: Plattform är en tidskriftantologi som ges ut av Nätverkstan och är en publikation som samlar texter från kulturtidskrifter. Varje nummer har ett tema där vi tillsammans med en gästredaktör lyfter den spännande bredd och det specialiserade innehåll som utmärker kulturtidskrifter.

Lördag 30 september

12.30-13.00

Sydasiens redaktör minglar i vår monter

Sydasiens redaktör Johan Mikaelsson har med sig deras nyutgivna bok och möter sina läsare i vår monter.

Om Sydasien: Sydasien går på djupet i samhälle, kultur och politik i länderna Indien, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, Afghanistan, Nepal, Bhutan och Mal­diverna. Tidskriften, grundad 1977, finns på nätet och i tryck. 

13.30-15.30

Expo på plats med sitt nya nummer

Expo är på plats i montern och har med sig sitt nya nummer som innehåller en granskning av friskoleentreprenörerna Hans och Barbara Bergström.

Om Expo: Tidskriften Expo granskar, bevakar och berättar om den organiserade ra­sismen och dess konsekvenser. I Sverige och i världen. Läs om aktörerna som sprider hat och myter och hur de hotar demokratin.