Lediga tjänster

Är du en kulturintresserad redovisningsekonom?

Nätverkstan är en oberoende kraft i Sveriges kulturliv. Vi stöttar, utvecklar och utmanar kulturlivet och dess aktörer genom utbildning, utredningar, rådgivning, administrativa tjänster, samarbetsprojekt och en medieverkstad. 

Vår redovisningsavdelning sköter ekonomi, redovisningar, löner etc. för både små och stora organisationer inom kultursektorn, till exempel tidskrifter, teatrar, förlag, miljöorganisationer och folkrörelser. Nu rekryterar vi en ny medarbetare!

Vi tror att detta är ett fantastiskt tillfälle för en redovisningsekonom som delar vårt engagemang för kultur- och samhällsliv. Arbetet passar dig som är trygg i att arbeta självständigt och som vill vara del av ett större sammanhang.

Arbetsuppgifter / Vad ingår i tjänsten?

Du kommer ha helhetsansvar för ett antal kulturorganisationer. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av bland annat löpande bokföring, budget, projektrapportering, bokslutsarbete och lönehantering. Kundkontakt och att se våra kunders behov är en viktig del av jobbet. Vi strävar efter att hjälpa våra kunder att skapa översikt och förståelse för sin ekonomi för att på så sätt skapa trygghet i deras verksamheter. 

Vi ser gärna att du har ett intresse för löneadministration. Om du tycker att det är spännande med kollektivavtal, sjuklöner och semesterårsavslut är detta jobbet för dig. Vi arbetar helt digitalt i Fortnox.

Du förväntas, i nära samarbete med resten av avdelningen, att utveckla och förbättra våra redovisningstjänster, ett arbete som ständigt pågår. Vi befinner oss i en utvecklingsfas där möjligheterna för en driven och engagerad medarbetare är många. Är du intresserad av att jobba med ekonomiutbildning kan det också finnas möjlighet för det. 

Du kommer att vara en del av en arbetsgrupp bestående av fem medarbetare som arbetar självständigt och stöttar varandra. I rollen är du ansvarstagande, självgående, organiserad och strukturerad i arbetet med en god analytisk förmåga.

Formell kompetens

Vi söker en högskoleekonom eller någon med motsvarande examen från yrkeshögskola med inriktning på redovisning och bokföring eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du också har utbildning eller erfarenhet inom löneadministration.

Har du tidigare arbetat på en redovisningsbyrå och har erfarenhet av att jobba med många olika verksamheter samtidigt är det ett plus. Om du dessutom har varit engagerad inom kulturlivet, en förening eller drivit eget är det en fördel då det ger en större förstående för våra kunders villkor och förutsättningar.

Personliga egenskaper

Du är en noggrann, nyfiken och ansvarstagande person som ser till att arbetet utförs på rätt sätt. Du gillar att arbeta självständigt och tycker om kundkontakter. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Nätverkstan erbjuder en utvecklande arbetsplats där du själv är med och utvecklar verksamheten. Vi värderar gemenskap och god arbetsmiljö högt med flexibla arbetstider, generös semester (6 veckor + alla dagar mellan jul och nyår), friskvårdsbidrag 3500 kr/år och personlig utveckling. 

Vi sitter i trevliga lokaler i Lagerhuset vid Järntorget i centrala Göteborg. 

Nätverkstan har kollektivavtal med Unionen.

Anställningsgrad

60–100 procent, efter vad som passar dig!

Ansökningsprocess

Ansökan är öppen till den 30 april men intervjuer sker löpande och anställning sker när vi hittat rätt person. Så vänta inte, sök nu!

Var vänlig skicka ditt CV och ett personligt brev i pdf-format till rekrytering@natverkstan.net

I ditt brev anger du vad som motiverar dig till att söka tjänsten, samt dina kvalifikationer för detta arbete. 

Namnge dina filer enligt följande:

  • Namn – redovisningsekonom – CV
  • Namn – redovisningsekonom – Personligt brev