Lediga tjänster

Redovisningsekonom med kulturintresse

Nätverkstan är en oberoende kraft i Sveriges kulturliv. Vi stöttar, utvecklar och utmanar kulturlivet och dess aktörer genom utbildning, utredningar, rådgivning, samarbetsprojekt, medieverkstad och administrativa tjänster. 

Vår redovisningsavdelning sköter ekonomi, bokföring, löner etc. för både små och stora organisationer inom kultursektorn, till exempel tidskrifter, teatrar, förlag, miljöorganisationer och folkrörelser. Nu rekryterar vi en ny medarbetare!

Vi tror att detta är ett fantastiskt tillfälle för en redovisningsekonom som delar vårt engagemang för kultur- och samhällsliv. Arbetet passar dig som är trygg i att arbeta självständigt och som vill vara del av ett större sammanhang.

Arbetsuppgifter / Vad ingår i tjänsten?

Du kommer ha totalansvar för ett antal kulturorganisationer. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av löpande bokföring, projektrapportering, och bokslutsarbete. Har du erfarenhet av lönehantering finns det möjlighet att arbeta mer det.

Du förväntas också, i nära samarbete med resten av avdelningen, utveckla och förbättra våra redovisningstjänster. Vi arbetar i stor utsträckning digitalt i Fortnox.

Det finns även möjlighet att vara med och utveckla och genomföra utbildningar och handledning inom kulturekonomi om du tycker det är roligt, men det är inget krav.

Du kommer att vara en del av en arbetsgrupp bestående av fem medarbetare som arbetar självständigt och stöttar varandra. I rollen är du ansvarstagande, självgående, organiserad och strukturerad i arbetet samt har god analytisk förmåga.

Formell kompetens

Vi söker dig som är utbildad högskoleekonom eller har  examen från yrkeshögskola med inriktning på redovisning eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har viss vana av lönehantering.

Personliga egenskaper

Du är en noggrann, nyfiken och ansvarstagande person. Du gillar att arbeta självständigt och tycker om kundkontakter. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Nätverkstan erbjuder en utvecklande arbetsplats där du själv är med och utvecklar verksamheten. Vi värderar gemenskap och god arbetsmiljö högt med flexibla arbetstider, generös semester (sex veckor + alla dagar mellan jul och nyår), friskvårdsbidrag 3000 kr/år och personlig utveckling. 

Nätverkstan har kollektivavtal med Unionen.

Arbetsplatsen

Vi sitter i trevliga lokaler i Lagerhuset vid Järntorget i centrala Göteborg. 

Anställningsgrad

60–100 procent, utifrån vad som passar dig!

Ansökningsprocess

Ansökan är öppen till den 25 februari men intervjuer sker löpande och anställning sker när vi hittat rätt person.

Var vänlig skicka ditt CV och ett personligt brev i pdf-format till rekrytering@natverkstan.net

I ditt brev anger du vad som motiverar dig till att söka tjänsten, samt dina kvalifikationer för detta arbete. 

Namnge dina filer enligt följande:

  • Namn – redovisningsekonom – CV
  • Namn – redovisningsekonom – Personligt brev