Samarbeten

Kulturverkstan arbetar nära andra aktörer i kulturlivet genom uppdragsgivare, praktikanordnare, gästföreläsare, ledningsgrupp och andra samarbetspartners. Vi är även medlemmar i nationella och internationella nätverk. Vi är alltid öppna för nya möjliga samarbeten.

Gästföreläsare

För att utmana och utveckla våra studerande och oss själva bjuder vi ständigt in aktuella och viktiga gästföreläsare. Det senaste året har vi bland annat haft besök av Fanna Ndow Norrby – författare och mediastrateg, Mina Dennert – journalist och författare, Kendell Geers – konstnär och aktivist samt Lena Sundström – journalist och författare.

Praktikplatser – Lärande i arbete

Varje år är Kulturverkstans studerande på praktik, det som inom yrkeshögskolan kallas Lärande i arbete, LIA. Hundratals olika organisationer inom kultursektorn har genom åren samarbetat med studerande från Kulturverkstan. Om ni är intresserade av att ta emot studerande under deras praktik är ni varmt välkomna att höra av er. Vi arrangerar LIA-träffar i oktober med mer information. Vill ni veta mer eller få inbjudan till nästa träff, kontakta oss gärna.

Uppdrag

På Kulturverkstan sker lärandet ofta genom skarpa uppdrag. Många olika verksamheter har gett våra studerande uppdrag och på så vis fått nya perspektiv och hjälp med en brinnande fråga. Läs gärna mer om olika exempel i vårt projektarkiv. Vill ni samarbeta kring konkreta projekt och uppdrag? Hör gärna av er.

Kontakta oss

info@kulturverkstan.net